CV
2020 - Selv om COVID-19 har fået ødelagt opstarten, så er det meningen, at jeg skal være tilrettelægger på en række lydserier for Kristeligt Dagblad.
2018-2020 I Beskæftigelsesministeriet skrev jeg pressemeddelelser, udkast til taler, varetog sociale medier, lavede videoer og solgte artikler ind til aviser. Jeg er glad for min tid i ministeriet, og jeg synes, den har klædt mig godt på til at kravle over på den anden side af plankeværket og lave kritisk journalistik. Derudover har tiden givet mig en forståelse for det politiske embedsværk og central administrationen.
2018-2019 I tilblivelsen af podcasten 'Så længe bøgen spejler' stod jeg for at udvikle, realisere og eksekvere næsten alt. Jeg skrev samtlige speaks og programbeskrivelser. Jeg skulle skarpvinkle alle afsnit, udvælge de rigtige gæster, udarbejde en udførlig optageplan, agere instruktør under optagelserne og bagefter klippe episoderne til færdige afsnit.
2017 Jeg var ansvarlig for pressehåndtering, sociale medier og produktion af indhold til kampagnen Madkamp - for et styrket madkundskab. Jeg var videoreporter og Madkamps ansigt udadtil. Derudover stod jeg for pressehåndteringen til eventet DM i Madkundskab i 2017, hvor over tusinde 6. klasses elever dystede om titlen som Danmarks bedste madkundskabsklasse.
2015 - 2017 På Mediamovers arbejdede jeg som skrivende journalist 37 timer om ugen. De første fire måneder for Jyllands-Posten rejsesektion. Her fik jeg i bedste Tintin-stil lov til at rejse verden rundt og skrive artikler, ligesom jeg havde ansvaret for mine artikler fra idé-fase, og til det sidste komma var sat. Jeg blev samtidig en habil fotograf, da jeg selv skulle tage billeder til mine artikler.
2015 - 2016 De sidste to måneder af mit praktikophold på Mediamovers arbejdede jeg for Ekstra-Bladet web. Her skrev jeg i til sektionen Rejser og tillægget Håndværkeren. Her lærte jeg at arbejde hurtigt og effektivt, da der var meget stramme deadlines. Samtidig lærte jeg at skrive med fokus på målgruppen og med øje for webmediet. I de to måneder skrev jeg i gennemsnit tre artikler om dagen.
MIG & JOURNALISTIK
- Mit navn er Frederik Meldgaard Lauridsen.
- Jeg er 28 år og læser socialvidenskab og journalistik på Roskilde Universitet.
- Jeg er opvokset i Ringkøbing i Vestjylland, men bor i dag på Nørrebro med min kæreste Anna.
- Jeg har lavet en virtuel opslagstavle, hvor du kan læse mere om mig.
Hvorfor jeg vil være journalist
Det startede vel et sted mellem dengang, hvor jeg fandt ud af, at jeg ikke blev den nye David Beckham, og min klasselærer opsnappede, at jeg i stedet for bøger læste artikler, som min far havde printet ud til mig på sit arbejde, når vi havde selvlæsning. Da vi kom i 8. klasse, begyndte han at udfordre mig i, hvem der kunne få flest rigtige i Journalisthøjskolens videnstest. Vandt jeg, gav han flødeboller til klassen. Da jeg delte flødeboller ud til klassen og kunne give søde Nanna en flødebolle uden kokos, følte jeg mig lidt som David Beckham. I dag er jeg 28, men i virkeligheden er det den samme følelse, jeg jagter. Følelsen af at være god til noget – og det er indenfor journalistikken, jeg synes, jeg kommer tættest på den følelse.
Hvilken type journalistik?
Jeg læser socialvidenskab ved siden af journalistikken. Her har jeg skrevet flere store opgaver om eksempelvis udfordringerne ved politisk korrekthed hos feministiske influencers og at ungdomsoprøret i dag ses i antallet af de mange unge, der går ned med stress, angst og depression. Jeg skrev som en af de første artikler om klimaproblematikkerne i rejsebranchen, da jeg i 2015 skrev for Jyllands-Posten.
Derudover har jeg en svaghed for amerikansk politik og fodbold. Jeg har længe haft lyst til at gå undercover og infiltrere de politiske ydrefløje i forbindelse med præsidentvalget i november 2020, ligesom jeg drømmer om at skrive fodboldjournalistik, der ikke handler om, hvem der vinder og taber, men tager udgangspunkt i de utallige historier, der ligger et spadestik længere nede.
Kærligheden til de store, københavnske aviser
Lige siden jeg som barn så DR-serien Edderkoppen første gang, har jeg romantiseret dagligdagen på en avis og den evige jagt på sandheden. Navnligt har jeg har altid drømt at komme ind på en af de store danske aviser, hvor man er med til at sætte dagsordenen i Danmark. Selv tror jeg forelskelsen skyldes kontrasten til min egen opvækst i Ringkøbing. Da en anden DR-serie rullede over skærmen i 2004, og jeg så en ung Ida rejse fra Ringkøbing til København, begyndte mit 12-årige jeg at drømme om, at min egen krønike skulle indholde et kapitel som journalist på et dagblad i gåafstand fra Rådhuspladsen. Tæt på magten og de store beslutninger.
Det drømmer jeg stadig om den dag i dag. Til gengæld er der skruet lidt op for ambitionsniveauet. Jeg drømmer nu om at blive en integreret del af en avisredaktion og være med til at skabe en avis, som jeg hver dag er stolt af at være med til at sende ud i verden.
På trods af det har jeg valgt at specialisere mig i lyd på min kandidat. Hvorfor det? Fordi jeg – som mange andre – er blevet glad for podcast og lydserier. Af samme grund takkede jeg ja til jobbet som lydjournalist (deltid) på Kristeligt Dagblad. Jeg er vild med den nye strømning, hvor aviser er begyndt at lave lyd til deres abonnenter. Selv lytter jeg til utallige nyhedspodcast. Mine personlige favoritter er 'The Daily' af New York Times og 'Genstart' på P1. Derfor havde jeg også glædet mig til at være en del af Kristeligt Dagblads lydredaktion dette forår, hvilket er blevet delvist sat på hold grundet coronavirussen.
Hvis i ønsker mig som praktikant på jeres avis, vil jeg elske at være med til at lave lyd.
SKRIFT
Jeg har i lang tid haft stor berøringsangst overfor at gå all-in på journalistikken. For hvad nu hvis jeg nu satsede alt på det, jeg altid havde fortalt alle, jeg ville være, men fandt ud af, at jeg ikke var god nok. Derfor startede jeg med at læse kommunikation. På 3. semester var jeg i praktik på det journalistiske produktionsselskab Mediamovers. I seks måneder fik jeg – i bedste Tintin-stil – lov til at rejse jorden rundt og skrive rapportager fra Aruba til Ringkøbing, der hver lørdag blev bragt i Jyllands-Posten. Jeg skrev også kritiske artikler om rejsebranchens enorme CO2-forbrug. De seks måneder på redaktionen i København fik mig til at tro på, at der var en plads til mig i den journalistiske verden. Samme dag som jeg stoppede i praktik, droppede jeg ud af kommunikationsuddannelsen og søgte ind på journalistik på Roskilde Universitet. I tiden efter har jeg freelancet for både Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.
I alt har jeg skrevet et godt stykke over 100 artikler for begge aviser.
Du kan læse en anbefaling fra min redaktør på Mediamovers her.
Herunder er et udvalg af de artikler, jeg selv er gladest for:
–
LYD
Herunder kan du læse om og lytte til den af mine lyd-produktioner, jeg er mest stolt af.
Lyt til podcasten her.
Konceptudvikler og tilrettelægger på 'Så længe bøgen spejler'
For præcis et år siden udkom podcasten 'Så længe bøgen spejler' på Heartbeats. Det var samtidig første gang, jeg fik lov til at have ansvaret for at skabe og tilrettelægge en podcast fra idé, og til den lå klar i dit podcastfeed. Jeg havde fået stillet en opgave fra Heartbeats og Ida Auken, der hed, at jeg skulle udvikle en lydserie på seks afsnit, som skulle være en slags opfølger til Ida Aukens første bog "Dansk - et værdipolitisk manifest". Ud fra min egen opfattelse af hvilke værdipolitiske emner, der var de mest aktuelle på daværende tidspunkt, udarbejdede vi seks afsnit, som alle tog udgangspunkt i de mange selvmodsigelser, den danske selvfortælling rummer. Vi kalder os verdens lykkeligste land, men vi har også rekorden i antallet af personer på anti-depressiv medicin. Vi snakker om udkantsdanmark, og at Danmark er ved at knække over på midten, men kan det overhovedet lade sig gøre i et land, hvor man kan køre fra kant til kant på fem timer?
I praksis betød min rolle som tilrettelægger, at jeg havde ansvaret for at løfte en lang række af opgaver. Podcastredaktør på Heartbeats, Andreas Saxild, har i min udtalelse beskrevet mine arbejdsopgaver, og hvordan han synes, jeg varetog dem.
Du kan finde hele udtalelsen fra Andreas Saxild under anbefalinger.
Podcasten blev optaget på en fire dages rundtur i Danmark, hvor vi besøgte mennesker landet rundt. Fra en gåtur langs vandet ved Marselisborgskoven med filosof Anne Marie Paahus til et noget anderledes interview med Jim Lyngvild på hans vikingborg Raunsborg. (Foto: Anna Buch)
Første stop på Danmarksturen skulle naturligvis være min hjemstavn, Ringkøbing. Her besøgte vi en anden ringkøbingenser, Anders Agger, til en snak om, hvordan det står til med sammenhængskraften i vores land . (Foto: Anna Buch)
OPSLAGSTAVLEN
I et forsøg på at undgå for mange praktiksøgningsklichéer og et uoverskueligt antal sætning, der alle starter med 'Jeg er ...', så har jeg i stedet lavet en lille personlig og virtuel opslagstavle med billeder og små historier, som på hver deres måde fortæller en historie om, hvem I får som kollega, hvis I vælger mig som jeres praktikant.
ANBEFALINGER
Ida Auken
MF'er for De Radikale Venstre og tidligere miljøminister
E-mail: ida.auken@ft.dk
"Jeg kan ikke understrege nok hvor glad, jeg har været for mit samarbejde med Frederik, og hvor imponeret jeg har været over hans hårde arbejde, der i sidste ende endte med en podcast, som både Heartbeats og lytterne var glade for. Frederik vil være en stor gevinst på enhver arbejdsplads."
Du kan læse hele Ida Aukens anbefalingen her.
Andreas Saxild
Podcastredaktør, Heartbeats
E-mail: saxild@heartbeats.dk
"Gennem forløbet har Frederik vist sig som yderst kompetent, og har med sit store engagement, gå-på mod og selvstændighed formået at løfte opgaven hele vejen fra idé til færdigt produkt. Samtidig har han og jeg hele vejen igennem haft en god dialog, hvor Frederik har lyttet og ønsket at dygtiggøre sig, hvilket har betydet, at Frederik har udviklet sig løbende i sine arbejdsopgaver og har taget mere ansvar med diverse opgaver undervejs i produktionen."
Du kan læse resten af udtalelsen her.
Jens Jacob Lerche Pedersen
På grund af corona-krisen har min seneste chef, Jens Jacob Lerche, haft ekstra travlt i Ministeriet. Derfor har han ikke kunne nå at skrive en anbefaling. Han har dog bedt mig skrive, at han vil give mig den varmeste anbefaling med videre, og at han står til rådighed på telefon, hvis nogle har yderligere spørgsmål.
Maria Meiner Christensen
Redaktør, Jyllands-Posten Rejser & Mediamovers
"Frederik har i løbet af sin praktiktid lavet flere større interviews med kendte mennesker – og også helt almindelige personer med en interessant eller anderledes historie at fortælle. Begge dele mestrer han godt, og han er dygtig til at komme ind under huden på interviewpersonerne, således både vinkel og citater står skarpt.
Reportagegenren udfolder Frederik på fin vis i et veludviklet og billedskabende sprog, der gør reportagerne levende og vedkommende"
Anbefalingen i sit fulde kan du læse her.
Morten Brink Iwersen
Kommunikationchef, Madkulturen
- Frederiks har lavet film – både foran og bag kameraet - haft ansvar for Madkamps instagramprofil, håndteret klassisk pressearbejde og sågar produceret en sang og musikvideo.
Du kan se hele udtalelsen her.
@Fredemeldgaard
@Fredemeldgaard
KONTAKT
TELEFON: 31 39 21 74 MAIL: FREDERIKMLAURIDSEN@ICLOUD.COM